Thrillers Leestafel.info

spannende boeken en een beetje fantasy

Erken mijErken mij


Het verhaal begint met een vrouw (hm, waarom neem ik dat meteen aan? Het is niet uit de tekst op te maken, al blijk ik later wel gelijk te hebben) die zich in een hotelkamer bevindt. Het blijkt een nogal precaire situatie: ze heeft een badjas aan, en zit onder het bloed. Ze is gewond, want ze sleept zich naar de deur.
Wie is deze vrouw? Waar bevindt ze zich? En wat is er gebeurd? Dat ontdekken we al snel.


Daphne Hoveling lijkt het ideale weekend Parijs te beleven: op pad met een knappe onderhoudende man, op wie ze meer en meer verliefd wordt. Maar ze is het afgelopen half jaar onder behandeling geweest omdat ze leed aan een burnout. En verderop in het verhaal ontdekken we dat ze dat ene trauma uit haar jeugd nog niet verwerkt zou hebben.
Daar wil ze nu niet aan denken. Ze wil genieten, een nieuwe liefde ontdekken, er voor gaan.
Maar de man in wiens gezelschap ze zich bevindt is haar therapeut. Etienne Segers heeft haar uitgenodigd voor een weekendje Parijs, en Daphne wordt overweldigd door de luxe waarmee ze omringd zijn. Etienne is goed gezelschap, en Daphne ontdekt dat haar verliefdheid groeit. Kan dit wel? Een hulpverlener met zijn patiënt?
En dan benadert die enge man hun tafeltje waar ze net begonnen zijn aan een luxe etentje.
Het idyllische weekend verloopt niet zoals Daphne dat gedacht had. En dat komt niet alleen door die man...


Lekker spannend verhaal. Esther Verhoef slaagt er in om zelfs in deze beperkte aantal pagina’s een spannend verhaal neer te zetten dat redelijk boeit. Vooral denk ik omdat het zich beperkt tot deze korte plot, en niet van alles erbij haalt.
Een klein boekje voor een korte treinreis.


ISBN 9789059650886  | paperback | 91 pagina's |Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek | mei 2009

© Marjo, 10 augustus  2013

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER


Recensies

Boven