Thrillers Leestafel.info

spannende boeken en een beetje fantasy

De invasie van de TearlingDe invasie van de Tearling
Deel 2 van de Tearling-reeks
Erika Johansen


Kelsea Glynn heeft gevochten. Gestreden voor haar recht op de troon. Tijdens de kroning was ze  zwaargewond, maar dat hield haar niet tegen. Nu is de negentienjarige Kelsea koningin van de Tearling. Haar strijd zit er echter nog lang niet op. Het is nog maar net begonnen.


De Tearling had een verbond met buurland Mortmesne. Een verbond dat hele gezinnen uit elkaar rukte. Iedereen vreesde de “loterij”. Tijdens de loterij werden de namen van willekeurige mensen getrokken. Mensen die vervolgens als slaaf aan Mortmesne werden uitgeleverd. Ze gingen een vreselijk lot tegemoet. Nu Kelsea koningin is, heeft ze de loterij afgeschaft. Er worden niet langer slaven naar Mortmesne gestuurd. Het volk is blij maar ook angstig. De heerser van Mortmesne, de Rode Koningin, is een geduchte tegenstander die over wonderbaarlijke krachten beschikt. Niemand weet hoe oud ze is. De Rode Koningin is onverslaanbaar.


Kelsea weet dat haar volk gevaar loopt nu ze de slavernij heeft afgeschaft. Iedereen weet dat. De oprukkende legers van de Rode Koningin laten immers niets aan de verbeelding over. De Rode Koningin zal de Tearling opeisen. Haar soldaten zullen dorpen en steden plunderen en de bevolking doden. Kelsea weet dat haar rijk zich aan de rand van een afgrond bevindt. Toch weigert ze toe te geven aan de grillen van de Rode Koningin. Ook zij beschikt over bijzondere krachten, dankzij de bijzondere saffieren die ze om haar nek draagt. Ze is echter niet zo sterk als de Rode Koningin. Die zal haar moeiteloos verslaan.


Terwijl Kelsea aan niks anders dan de naderende invasie zou moeten denken, dwalen haar gedachten regelmatig af naar Lily. Kelsea heeft last van een soort wegrakingen. Terwijl ze niet meer op haar omgeving reageert, reist ze jaren terug in de tijd. Naar Lily. Ze huist in haar gedachten en kijkt door haar ogen. Kelsea weet helemaal niet wie Lily is en waarom ze haar levensloop te zien krijgt. Toch heeft ze het idee dat het verhaal van Lily belangrijk is.


Lily leefde jaren geleden, nog voor de grote oversteek. De Tearling bestond nog niet. Ze woonde in de Verenigde Staten in een tijd waarin technologie hoogtij vierde. Iedereen was gechipt. De rijken genoten van een overmatige luxe, de armen hadden niets. Zij mochten zich zelfs niet in dezelfde gebieden als de rijken begeven. Lily leidde een goed leven maar ze was niet gelukkig. Haar echtgenoot Greg sloeg haar regelmatig in elkaar en vluchten was onmogelijk. Lily had geen geld en als vrouw had ze bovendien geen rechten. Haar man zou haar gewoon weer op kunnen eisen. Lily woonde in een luxe gevangenis.


Op een dag dook er een separatist over de muur die Lily’s villa omringde. De vrouw was gewond. Iemand had haar neergeschoten. Lily wist dondersgoed dat ze de vrouw bij Security aan zou moeten geven maar dat deed ze niet. Het gezicht van de vrouw herinnerde haar aan Maddy, het zusje dat ze onbedoeld verraden had. Lily besloot de vrouw te helpen en haar in een vertrek onder te brengen waar Greg nooit kwam. De gevolgen van haar verraad zouden enorm zijn maar dat interesseerde Lily niet langer. Kort nadat ze de vrouw onderdak verschafte, hoorde ze voor het eerst over de “Betere wereld”.  Er gloorde hoop. Zou Lily haar uitzichtloze bestaan soms kunnen ontvluchten?


Wat heeft het verhaal van Lily met de naderende invasie te maken? Kelsea weet het niet. Wat ze wel weet, is dat ze is veranderd. Nog steeds verandert. Niet alleen geestelijk maar ook lichamelijk. Haar doodgewone gezicht wordt steeds mooier. Haar lichaam slanker en sierlijker. In haar geest is echter een tegenovergestelde verandering gaande. Ze wordt steeds harder. Wreed zelfs. Het onschuldige negentienjarige meisje, een kind nog, lijkt voorgoed te verdwijnen. Wie of wat zal haar plaats innemen?


De invasie van de Tearling is het tweede deel van de Koningin van de Tearling-trilogie. Naar verwachting verschijnt het derde en laatste boek (The Fate of the Tearling) eind november van dit jaar. Ook staat er een verfilming, met Emma Watson als Kelsea Glynn, op stapel. Hopelijk zal de Nederlandse vertaling van het laatste deel niet al te lang op zich laten wachten. Zal het Kelsea lukken haar nieuw verworven wreedheid van zich af te schudden? Zal ze haar volk definitief uit handen van de Rode Koningin kunnen redden? Deze reeks heeft me bedwelmd. Ik wil dolgraag weten hoe dit bijzondere en meeslepende verhaal afloopt.


ISBN 9789022576670 | paperback | 508 pagina's | Boekerij | juni 2016
Vertaald door Gerdien Beelen

© Annemarie, 29 juli 2016

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER

Recensies

Boven