Thrillers Leestafel.info

spannende boeken en een beetje fantasy

Groene vrijdagGroene vrijdag
Elvin Post

 

Winston Malone pleegt een overval op het geldkantoor waar hij zelf werkt. Hij kon niet opschieten met zijn baas, had een hekel aan het werk en bovendien had hij schulden. Zijn vader zei tegen hem, voor hij naar Vietnam vloog, dat een mens om wat te bereiken in zIjn leven op bepaalde momenten initiatief moest nemen. En nu vindt Winston het tijd worden op dat te doen.
Zijn vrouw Cordelia is niet blij met zijn beslissing, maar weet niet hoe ze hem moet stoppen, als de gebeurtenissen zich opeenstapelen, onafwendbaar als een sneeuwlawine.
Ze raken betrokken in de louche zaakjes van de ijscoman, die meer verkoopt dan ijsjes, en diens onbetrouwbare zoon. Deze Jimmy heeft de pest aan een soapster, ene Jack, die het slachtoffer wordt van een kidnapzaak.
Niemand doet wat hij zou moeten doen, en zo ontstaan er vreemde, zelfs bizarre, situaties. De ontknoping is niet na te vertellen. Als ik dat al zou willen doen.


Dit boek heeft in 2004 de Gouden Strop gewonnen en al had ik zelf de neiging het niet uit te lezen, ik kan wel begrijpen waarom de prijs naar dit boek is gegaan. Het is een heel apart boek, vol -vaak cynische- humor. Elvin Post is de alwetende schrijver: ieder personage krijgt zijn/ haar eigen perspectief, waardoor het in het begin heel verwarrend overkomt. Maar het went, en het wordt door de rare wendingen spannend.
Verrassend boek.


ISBN 9041408096 Ingenaaid, 285 pagina's Verschenen: februari 2004 Anthos

© Marjo, oktober 2005

Reageren? Klik hier!

Recensies

Boven