Thrillers Leestafel.info

spannende boeken en een beetje fantasy

Duister LondenDuister Londen
David Lawrence


‘De bladeren glinsterden in de felle zon alsof het licht ervanaf spatte en het meisje dacht eerst dat het de uitloop van de boomstam was die ze zag; de bladeren ruisten en bewogen en de uitloop werd een afgebroken tak die langzaam ronddraaide in de wind.’


Dat meisje zit met haar vriendje in een dubbeldekker in Londen. Ze zal deze rit nooit vergeten, hetgeen ze ziet is het naakte lichaam van een meisje dat ronddraait aan een touw in een boom. Stella Mooney, politie-inspecteur wordt belast met de zaak. Lang weten ze niet wie de dode is, maar wel ontdekken ze al snel een link met een andere moord: op een bank zit een man wiens keel doorgesneden is. Bij allebei de slachtoffers staat een tekst op hun lijf.
Stella is zelf afkomstig uit de buurt waar de slachtoffers en de dader vandaan komen. Notting Hill, Holland Park, Kensal Green en een stuk Paddington: Londen dus. Een buurt waar je optrekjes van de rijken vindt, maar ook de Strip, een hoerenbuurt.
Terwijl Stella en haar compagnons lang in het duister tasten weet de lezer al wie de dader is.


‘Hij wist dat haar leven spoedig een droevige wending zou nemen, maar hij dacht dat ze daar wel snel overheen zou komen en uiteindelijk weer gelukkig zou worden.’


Een moordenaar met een hart.  Hij is ook niet gespeend van humor, en heeft zelfs een geweten.
De spanning blijft gehandhaafd, al kennen we deze man, want Stella tast in het duister en heeft ook nog persoonlijke problemen. Behalve haar twijfelachtige afkomst heeft ze een relatie met een journalist, een oorlogsverslaggever. Er is geen personage dat niet een of ander duister geheim met zich mee draagt. Stof genoeg voor allerlei verwikkelingen zodat je aandacht er wel bij blijft!
Het is een wereld waar een hoop geld in om gaat:  drugs en  hoererij, een wereld met slachtoffers en profiteurs. Corruptie en macht, versus armoede en zien dat je je hoofd boven water houdt.
Een goed geschreven thriller, die zich afspeelt in een interessante setting, met goed uitgewerkte personages.


ISBN 9789044512007 | Paperback | 383 pagina's | Uitgeverij De Geus | mei 2008
Vertaald uit het Engels door Lidy Pol

© Marjo, 16 september 2012

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER

Recensies

Boven