Thrillers Leestafel.info

spannende boeken en een beetje fantasy

altDans van de doden
David Hewson

Teresa Lupo ontvangt in haar woonplaats Rome een envelop van haar tante. De inhoud bestaat uit sleutels en de volgende brief:

“Sorry voor de overlast, maar ik heb wat problemen hier in mijn nieuwe woning in Venetië. Mocht ik de komende dagen mijn mobieltje niet opnemen zou jij dan voor mijn huis kunnen zorgen? Het is hartstikke leuk, maar nog niet helemaal af. Ik denk niet dat ik erg lang weg zal blijven. Je liefhebbende vriendin (die toevallig ook je tante is),
Sofia”

Sofia neemt haar mobieltje niet op en Teresa reist samen met haar moeder af naar Venetië. Het huis van Sofia is verlaten en Sofia zelf is nergens te bekennen. Teresa stuurt haar bezorgde - en ietwat op haar zenuwen werkende - moeder naar huis. Zelf blijft ze in Venetië. Ze is vastbesloten haar vermiste tante op te sporen. De politie neemt de verdwijning niet al te serieus. Bovendien is het carnaval van Venetië in volle gang, wat de nodige drukte met zich meebrengt. Teresa zal de klus in haar eentje moeten klaren. Maar waar moet ze beginnen?

Sofia woont in een gebouw dat bestaat uit vier appartementen. De bewoner van het bovenste appartement is nooit thuis maar door de overige twee bewoners wordt Teresa hartelijk ontvangen. Ook zij weten niet waar Sofia is maar zij hebben wel het idee dat Sofia erg gelukkig was de laatste tijd. Had ze een nieuwe liefde? Niemand weet het.

Dan ontvangt Teresa verhalen van een anonieme afzender. Goed geschreven, boeiende verhalen. In een aantal verhalen komt ze zelf voor. De vertellingen zijn mysterieus. Ze lijken verzonnen maar bevatten ook een kern van waarheid. Teresa weet niet wat ze ervan denken moet en beseft dat de verhalenverteller haar iets duidelijk probeert te maken. Maar wat? En wie stuurt haar eigenlijk deze verhalen? De doorgaans zo nuchtere Teresa is geïntrigeerd en beseft dat ze haar grip op de realiteit deels los zal moeten laten om de aanwijzingen in de verhalen te kunnen begrijpen.

Teresa neemt de verdwijning van haar tante hoog op en komt in de knoei omdat ze zonder toestemming is weggebleven van haar werk. Ze werkt als forensisch patholoog bij de politie in Rome. Ze moet het in dit boek zonder de hulp van rechercheur Nic Costa en haar vriend Peroni stellen. Zij bevinden zich voor een geheime opdracht op Sicilië. Teresa staat er alleen voor. Een aantal opvallende figuren lijken een prominente rol in het verdwijningsmysterie in te nemen maar wat hebben zij met Sofia te maken? Teresa raakt verstrikt in een raadsel dat haar verbeeldingskracht te boven gaat.

Het raadselachtige verhaal mondt uit in een spannende ontknoping. Daarna moeten er nog wat losse eindjes aan elkaar geknoopt worden en dat doet de schrijver in de laatste twee hoofdstukken. Deze hoofdstukken maken het verhaal compleet maar doen wel afbreuk aan de spanning. Die ebt volledig weg. De schrijfstijl en de inhoud van het boek getuigen van intelligentie en een grondige research. De lezer krijgt veel informatie over Venetië voorgeschoteld zonder dat het ook maar een moment saai wordt. De personages zijn sprankelend en de mysterieuze verhalen die Teresa toegestuurd krijgt zijn boeiend en smaken naar meer. Dans van de doden is een thriller die geschiedenis, wetenschap, gezond verstand en fantasie op een verrassende manier met elkaar mengt. Het resultaat mag er zijn.

ISBN 9789026133411| ebook| Vbk Media| november 2012
Vertaald door Willeke Lempens

© Annemarie, 16 december 2012

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER


Recensies

Boven