Thrillers Leestafel.info

spannende boeken en een beetje fantasy

Het Engelse meisjeHet Engelse meisje
Daniel Silva


De zevenentwintigjarige Madeline Hart is populair. Ze werkt voor de grootste politieke partij van Engeland en ze is ambitieus genoeg om de top te bereiken. Madeline is het type vrouw dat bij iedereen in de smaak valt. Tijdens een gezellige vakantie met een groep collega’s is Madeline dan ook degene die de touwtjes in handen heeft. Madeline heeft alles tot in de puntjes geregeld en iedereen geniet. De vakantie op Corsica is een succes.


Madeline is dan wel razendsnel opgeklommen binnen de politiek, het is haar niet aan komen waaien. Ze heeft geen eersteklas opleiding genoten en is ook niet van goede komaf. Madeline heeft ouderwets moeten vechten en ziet haar toekomst nu met vertrouwen tegemoet. Ze zal vast een zetel in het parlement gaan bemachtigen. Volgens de geruchten geniet ze bovendien speciale bescherming van een hooggeplaatste politicus. Misschien zelfs van iemand die nauwe banden met de premier onderhoudt. Niets staat Madeline nog in de weg. De vakantie op Corsica is dan ook een welverdiend uitje.


Ondanks haar knappe uiterlijk en sprankelende karakter is Madeline nog altijd vrijgezel. Niet iedereen gelooft dat. Roddelaars beweren dat ze er vast een geheime, verboden liefde op nahoudt. Op Corsica licht Madeline onbedoeld een tipje van de sluier op. Zonder dat ze het in de gaten heeft wordt ze door twee collega’s gadegeslagen. Ze hebben Madeline “betrapt” terwijl ze met een man op een terras aan de kade zit. Er wordt zelfs stiekem een foto van het stel genomen maar Madeline heeft niets door. Al haar aandacht gaat uit naar de man die bij haar zit. Een keurige man die dure kleding draagt. Is hij haar nieuwe vriend? Dat Madeline die nacht niet thuiskomt, verbaast dan ook niemand.


Dat Madeline wegblijft verbaast haar vrienden en collega’s wel. Uiteindelijk gaan ze naar de politie en op de laatste vrijdag van augustus om twee uur in de middag wordt Madeline Hart officieel vermist verklaard. Er wordt met man en macht naar haar gezocht maar Madeline wordt niet gevonden. Ook de man met wie ze op het terras is gezien, lijkt van de aardbodem verdwenen. Even domineert de vermiste Madeline de voorpagina’s van de kranten maar tegen de tijd dat de herfst aanbreekt, is ze al vergeten.


Niet iedereen is Madeline vergeten. Niemand weet dat meesterspion Gabriel Allon alles op alles heeft gezet om Madeline te redden. Te redden uit handen van haar ontvoerders welteverstaan. Haar ontvoerders hebben zich rechtstreeks tot de geheime minnaar van de vrouw gewend, niemand minder dan de premier zelf. Ze chanteren hem met een opgenomen verklaring waarin een angstige Madeline hun relatie bevestigt. Gabriel Allon had zeven dagen de tijd om Madeline uit handen van haar ontvoerders te redden maar Madeline dook nooit meer op. Wat is er in die zeven dagen gebeurd? Heeft Gabriel gefaald?


Het Engelse meisje is het vijftiende boek over Gabriel Allon. De Israëlische Gabriel restaureert kunstwerken maar is daarnaast ook meesterspion en huurmoordenaar voor een geheime dienst. Gabriel is getrouwd met Chiara die ook een verleden bij de geheime dienst heeft. Het Engelse meisje, dat prima als standalone te lezen is, vormde mijn eerste kennismaking met Gabriel. Ik heb hem leren kennen als een meedogenloze man die ook intens lief kan hebben. Hij is hard maar eerlijk. In deze spionagethriller wordt de vijand zonder pardon gemarteld en vermoord wat maakt dat dit niet mijn favoriete genre is. Als het om het welzijn van machtige lieden gaat tellen mensenrechten kennelijk niet meer mee.


Wie wat minder soft is dan onderstaande recensent en wél dol is op spionagethrillers zal genieten van dit boek. Het is goed geschreven en de auteur trakteert zijn lezerspubliek op een paar goed uitgedachte en verrassende verhaalwendingen. Het kan zomaar zijn dat je huurmoordenaar Gabriel Allon in je hart sluit. 


ISBN 9789022567760 | paperback | 384 pagina's| Boekerij | april 2015
Vertaald door Anne Jongeling en Carla Hazewindus

© Annemarie, 26 mei 2015

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER

Recensies

Boven