Thrillers Leestafel.info

spannende boeken en een beetje fantasy

De minzame moordenaar
Bart Dehouck


Ieper wordt opgeschrikt door een aantal moorden. Het moet wel dezelfde dader zijn, de modus operandi is nagenoeg gelijk. Het betreft vrijgezellen, mannen die op het eerste gezicht niets gemeen hebben. Maar als de speurders onder leiding van Cindy Steen goed zoeken vinden ze toch wel een link. Maar rechercheur Philip Rondelez weet dat ze helemaal in de verkeerde hoek zoeken. Ook die profiler die ze er bij halen, zal niet weten wat voor iemand de moordenaar is. Hij weet beter dan de anderen wat de link dan wel is, hij is immers zelf de dader!


Ik verklap niets hiermee, want het staat al op de flap en wordt ook in het verhaal al snel verteld. Maar daarmee weten we nog niet waarom een zichzelf respecterend rechercheur zomaar drie mannen vermoordt! Of is het niet ‘zomaar’ en heeft hij er een goede reden voor?
Rondelez vindt natuurlijk van wel..
En hij speurt vrolijk mee, en heeft er ook niet zo’n moeite mee als er iemand gearresteerd wordt. Ook die man is bepaald geen eerzame burger.
Maar hij heeft fouten gemaakt bij het derde slachtoffer, en misschien weten ze hem dan toch te ontmaskeren. Dus moet hij zorgen dat zijn ‘werk’ klaar is…
Intussen weet de lezer wel wat zijn beweegredenen zijn. En begrijpen we de titel.


Het verhaal, meer een psychologisch verhaal dan een spannende thriller, speelt in Ieper tegen de tijd dat de 90ste herdenking van de Wapenstilstand op handen is. Daardoor, maar ook doordat Ieper nu eenmaal een stad is die doordrenkt is van de Grote Oorlog, wordt er ook verteld over die oorlog.
Plus romantiek, plus een mooie schrijfstijl.
Dit boek was het debuut van Bram Dehouck, en intussen weten we al dat hij nog meer van dit soort juweeltjes geschreven heeft, ‘Een zomer zonder slaap’ bijvoorbeeld. 
Hij mag dus toegevoegd worden aan het lijstje met schrijvers die je maar beter kunt volgen.


ISBN 9789056179274| paperback | 175 pagina's | Halewyck | augustus 2009

© Marjo, 18 augustus  2013

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER


Recensies

Boven