Thrillers Leestafel.info

spannende boeken en een beetje fantasy

De wraak van de hondenDe wraak van de honden
Antonio Hill


Een vrouw springt voor de metro. Dat is toch geen zaak voor inspecteur Héctor Salgado? Maar zijn agent Fort roept hem er wel bij: er is iets raadselachtigs aan deze zelfmoord. Er is een mobieltje gevonden waarop niets staat, behalve een foto van drie honden die aan een boom zijn opgehangen, met een bericht erbij: ‘vergeet het niet’. En op de bewakingscamera’s is te zien dat de vrouw, Sara Mahler, steeds schichtig om zich heen keek. Toch moord dus?


Als Salgado de zaak gaat onderzoeken, ontdekt hij een verband met een gezinsdrama dat een paar maanden eerder plaatsvond: De man die zijn vrouw en kind doodde en toen zichzelf, werkte bij hetzelfde kantoor als de  vrouw. Gaspar Rodenas had eigenlijk geen enkele reden om deze moorden te plegen, dus wat was er aan de hand? Als Salgado en Fort gaan graven, ontdekken ze dat een achttal werknemers van hetzelfde kantoor meegedaan hebben aan een teambuildingsweekend: behalve Sara en Gaspar was hun baas Silvia Alemany er. Zij is de zus van de eigenaar en eigenlijk degene die het familiebedrijf in cosmetica runt.


Silvia is verloofd met César Calvo, de chef van het magazijn. Niet direct Victors keuze. Maar wel die van Silvia’s dochter. Dan is er financieel directeur Octavi Pujades, die zich al even niet meer op kantoor laat zien, omdat hij zorgt voor zijn echtgenote die terminaal is. En de homoseksuele Braïs Arjona, manager van de verkooplijn, laborant Manel Caballero en Amanda Bonet, verantwoordelijk voor het design, waren er ook dat weekend. Wat is er gebeurd? Salgado wil het graag weten, maar deze mensen hebben blijkbaar een pact gesloten: ze zwijgen in alle talen over wat er gebeurd is.  Tot er opnieuw een dode valt, er chantage in het spel is, en de zaak toch wel erg angstig wordt.


Naast deze plot is er het privéleven van de inspecteur: zijn vrouw is verdwenen, en nu moet hij hun vijftienjarige zoon in z’n eentje opvoeden. Hij is weinig thuis, en de jongen is een echte puber, dus dat valt niet mee. In verband met de verdwijning van Ruth loopt er nog een derde verhaal mee: dat van inspecteur Leire Castro, die zch verveelt nu ze met zwangerschapsverlof thuis zit. Zij besluit het onderzoek naar de verdwijning weer op te pakken. Salgado zelf is toch van de zaak afgehaald, niemand hoeft te weten dat zij verder zoekt. En ze vindt dat zij onbevooroordeeld is en vast een betere kijk op de zaak heeft. Daar vergist ze zich toch enigszins in.


Het is een beetje irritant: het verhaal over het teambuildingsweekend wordt wel afgerond, maar dat van Ruth niet. Daar moet duidelijk nog een derde boek aan te pas komen. ‘De wraak van de honden’  is namelijk al deel twee en als je dat eerste deel ‘Dodelijke zomer’ niet gelezen hebt, mis je toch het een en ander. De verschillende verhaallijnen passen niet bij elkaar, en daarom leest het verhaal niet vlot door. Jammer.


ISBN 9789056724801 | paperback | 326 pagina's | Signatuur| augustus 2013
Vertaald uit het Spaans door M. Vanderzee

© Marjo, 4 november 2013

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER

Recensies

Boven