Thrillers Leestafel.info

spannende boeken en een beetje fantasy

De erfenis van Fontanelli
Andreas Eschback


In New York woont een jongeman, hij is pizzakoerier, omdat hij tenslotte moet leven. Wat hij met zijn leven wil, dat weet hij niet. Zijn relatie is stukgelopen, hij woont bij een vriend, Marvin, en sukkelt maar wat door het leven. Tot de dag dat Marvin hem een visitekaartje geeft en hem zegt het telefoonnummer dat daarop staat te bellen.

Drie heren Vacchi zijn speciaal voor John uit Italië gekomen. Ze vertellen hem dat hij een erfenis heeft gekregen, een enorme erfenis, nagelaten door een verre voorvader uit Florence, die had bepaald dat wie op 23 april 1995 zijn jongste nazaat zou zijn alles zou erven, omdat hij had gedroomd dat deze nazaat dan degene zou zijn die de wereld 'haar verloren toekomst' zou teruggeven.

John gaat mee met de heren naar Florence, deze verandering in zijn leven kost de nodige tijd om te verwerken. De voorspelling 'dat hij het juiste zal doen' zit hem dwars, maar het is geen moment in zijn hoofd opgekomen om te weigeren. Als hij dus telefonisch benaderd wordt door een vreemde die zegt hem te kunnen helpen en die dat even later ook daadwerkelijk doet, wendt hij zich tot deze McCaine.


John heeft geen zakelijke instelling, hij heeft geen idee wat hij met zijn fortuin moet, maar de wereld verbeteren? Dat lijkt hem wel wat. McCaine blijkt al een heel draaiboek te hebben en dat klinkt overtuigend. Hij ziet alles in het groot, zonder oog voor het individu, en als John de zaak juist andersom gaat bekijken stuit het hem tegen de borst dat McCaine er geen problemen mee heeft om slachtoffers te maken op de weg naar een betere wereld.


Het is een soort economische thriller, er worden nogal wat theorieën en systemen uit de doeken gedaan. Gelukkig wel te begrijpen en niet overheersend. Eschbach heeft het nodige onderzoek gedaan! Behalve dat het een reuze spannend verhaal is, zet het de lezer ook aan het denken. Wie bereid is om aan deze dikke pil te beginnen wordt zeker beloond!


ISBN: 9789061120148 Paperback | 551 Pagina's | Karakter Uitgevers B.V. | september 2005
Vertaald door Jolanda te Lindert

© Marjo, januari 2007

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER!

Recensies

Boven