Thrillers Leestafel.info

spannende boeken en een beetje fantasy

altFotomodel gezocht
Aloka Liefrink

De eenentwintig jarige Jolien is niet blij met de scheiding van haar ouders. Ze voelt zich afgewezen door haar vader die met zijn nieuwe liefde naar het buitenland is vertrokken. Ook haar moeder heeft een nieuwe relatie. Via Facebook heeft ze weer contact gekregen met Robert, een kennis van vroeger. Toen zag hij haar niet staan maar nu trekt hij vrijwel meteen bij haar en Jolien in. Robert heeft op de Facebook-pagina van Joliens moeder namelijk veel foto’s van dochterlief gezien. Het is hem niet om de moeder maar om de dochter te doen.

Joliens moeder is door haar werk vaak van huis en Jolien brengt veel tijd door met Robert. Hij probeert haar van zijn vaderlijke gevoelens te overtuigen en belooft bovendien dat hij een veel gevraagd model van haar zal maken. Dat ziet, de oppervlakkige, Jolien wel zitten. Robert uit zijn vaderlijke liefde op een vreemde manier. Zo neemt hij Jolien mee naar een sauna waar mensen openlijk seks met elkaar hebben. Jolien vindt het wel raar maar er gaan geen alarmbellen bij haar rinkelen. Dat Robert een model van haar wil maken klopt wel. Maar hij heeft niet het soort modellenwerk voor ogen waar Jolien op doelt.

Dan slaat het noodlot toe. Op een morgen treft Jolien haar moeder bewusteloos in bed aan. De snelle gang naar het ziekenhuis mag niet baten. Joliens moeder sterft aan een noodlottige combinatie van drank en pillen. Jolien blijft achter met Robert die zijn kans schoon ziet. Hij heeft nu alle gelegenheid om zijn slechte plannen met Jolien uit de voeren.

Helaas houdt het verhaal nergens stand. Het rammelt aan alle kanten en heeft mij geen moment kunnen overtuigen. Jolien wekt geen sympathie bij mij op, ik heb mij geërgerd aan haar passiviteit en kinderachtige gedrag. Ze komt op mij over als een pruilende tiener. Ik begrijp wel wat de schrijfster heeft willen vertellen met het verhaal maar het komt niet voldoende tot uiting in dit boek. De spanning is in deze thriller ook ver te zoeken. Wellicht had een betere uitwerking het verhaal nog wat verve gegeven. Nu slaat het de plank volledig mis.

ISBN 9789078840275| Paperback | 140 pagina’s| Uitgeverij PMA| december 2011

© Annemarie, 28 januari 2012

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER

Recensies

Boven