Thrillers Leestafel.info

spannende boeken en een beetje fantasy

Waar is ze?Waar is ze?
Alex Marwood


Na een geslaagd verjaardagsfeest gaven Sean Jackson, zijn gasten en hun kroost zich onbekommerd over aan de slaap. Niemand had door dat een onbekende de tuin van het vakantieverblijf via een gat in de schutting betrad. Niemand merkte dat de indringer ook het huis binnendrong. Pas de volgende ochtend werd de verdwijning van de driejarige Coco Jackson opgemerkt. Ze was weg. Voorgoed. Haar tweelingzusje Ruby lag nog gewoon in haar bedje.


In de twaalf jaar die volgden, werd Coco niet gevonden. Sean scheidde van zijn tweede vrouw Claire, die niet aanwezig was toen Coco verdween, en trouwde met zijn maîtresse. Nadat zij overleed, trouwde hij met de dochter van zijn beste vrienden. De inmiddels tweeënzestigjarige Sean gaf misschien iets te veel aan de genoegens van het leven toe. Toen hij levenloos, en geboeid, in een hotelkamer werd aangetroffen, was eigenlijk niemand echt verbaasd.


Seans dochter Mila, uit zijn eerste huwelijk, was een tiener toen Coco verdween. Samen met haar zus India was ze kort voor het vijftigste verjaardagsfeest van haar vader uit het vakantiehuis vertrokken. De twee tieners voelden haarfijn aan dat hun stiefmoeder Claire hun aanwezigheid niet op prijs stelde. Haar ronduit bitse gedrag was weinig subtiel. Sean zelf was vergeten dat zijn oudste dochters zouden komen. Mila en India gedroegen zich opstandig en namen uiteindelijk de benen.


Hoewel Mila al jaren beweert een hekel aan haar vader te hebben, grijpt zijn overlijden haar meer aan dan ze had verwacht. Ze haatte haar zelfingenomen, narcistische vader maar toch hield ze ook van hem. Familiebanden zijn soms moeilijk te doorgronden.


India verblijft in het buitenland. Mila zal alleen naar de begrafenis moeten gaan. Claire, de vrouw die zo overduidelijk een hekel aan haar had, heeft echter een ander plan. Ze geeft aan dat ze het niet aankan naar de begrafenis te gaan maar Ruby, die inmiddels vijftien is, wil wel graag afscheid van haar vader nemen. Kan Mila haar halfzusje meenemen naar de begrafenis?


Ruby. Mila heeft jaren niet meer aan het meisje gedacht. Ze was veel te druk met feesten, dronken worden en in vreemde bedden ontwaken. Eigenlijk was Mila hard op weg een kopie van haar losbandige vader te worden. Ruby blijkt te zijn opgegroeid tot een plompe tiener die met haar moeder een afgelegen boerderij bestiert. Van de glamoureuze Claire is niets meer over. Om Ruby tegen de media te beschermen, leiden ze een teruggetrokken leven. Eenmaal op de boerderij merkt Mila dat ze het moeilijk vindt Claire nog langer te haten. Vergeven kan ze haar misschien niet maar de overbezorgde Claire lijkt in niets meer op de hooghartige, verwende vrouw die ze eens was.


Na een ijskoude nacht in de boerderij laten Mila en Ruby een huilende Claire achter. De komende dagen zullen de twee halfzussen op elkaar aangewezen zijn. Wanneer ze zich bij de weduwe en vrienden van Sean voegen, kan de spanning die in de lucht hangt hen onmogelijk ontgaan. Wat is er eigenlijk precies gebeurd in de nacht dat Coco verdween? Klopt het verhaal dat de feestgangers destijds aan de politie hebben verteld wel? Mila wordt steeds achterdochtiger.


Op de cover van dit boek prijken de volgende woorden: “Ze zeiden dat het meisje ’s nachts verdween. Ze logen.” De lezer weet dus dat het verhaal over Coco’s verdwijning niet klopt. Wat er echt is gebeurd, wordt pas op het allerlaatst duidelijk. Tot die tijd, en nog enige tijd daarna, houdt het verhaal de lezer in een houdgreep.


Het verhaal speelt zich afwisselend in het heden en het verleden af. Terwijl Mila begint te vermoeden dat er iets niet klopt, komt de lezer er stukje bij beetje achter wat er destijds daadwerkelijk is gebeurd. De flarden informatie leiden tot gruwelijke vermoedens. Welke informatie houden de feestgangers achter?


Auteur Alex Marwood heeft een onweerstaanbaar spoor uitgezet. Ik zoog elk flintertje informatie als een spons op en liet me gewillig naar de waarheid voeren. Het verhaal ontleent zijn kracht aan de geraffineerdheid van de betrokkenen. Welke karakters gaan er achter de krampachtig glimlachende gezichten schuil? De waarheid is zo zorgvuldig toegedekt dat het vrijwel onmogelijk te ontrafelen is. Toch is er een zwakke schakel. Zal de waarheid hierdoor alsnog aan het licht komen? Alex Marwood houdt de lezer tot en met de laatste bladzijde in spanning!


ISBN 9789022579206 | paperback | 399 pagina's | Boekerij | januari 2017
Vertaald door Mariette van Gelder

© Annemarie, 2 februari 2017

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER

Recensies

Boven